Avantajele pompelor submersibile

Pompa Submersibilă ape semiuzate WASSERKONIG WTP250Începem prin a spune că o fântână sau un puț nu a fost niciodată de ajuns. Omul a încercat mereu să își testeze limitele, să împingă evoluția înspre noi straturi. Și în cazul apei, încă din cele mai vechi timpuri există dovezi ale omului manipulând apa după bunul său plac. Utilizarea unei pompe submersibile este tot o dovadă clară de ingeniozitate apăruta din necesitate. Fiecare gospodărie are nevoie de apă, atât pentru treburile casnice, cât și pentru igiena corporală. Îndeosebi, pentru zona rurală, acolo unde deficiențele de infrastructură hidrologică își spun cuvântul, avantajele utilizării unei pompe submersibile sunt neprețuite. Puțurile și fântânile sunt folosite în multe gospodării, fără însă să existe o conexiune cu baia din interiorul casei. În unele zone mai aride, fântânile sunt adânci și cu fluctuații mari de nivel al apei, în funcție de intensitatea ploilor din acea zonă. În acest zone accesibilitatea în vederea montării unei pompe este destul de redusă și extrem de dificilă.

Pompa submersibilă pentru apă curată a apărut cu scopul precis de a asigura un flux continu de apă acolo unde este nevoie

Există pe piața de profil pompe de mici dimensiuni, necesare pentru a transvaza apa dintr-un recipient în altul, cum ar fi dintr-o fântână într-o piscină. O astfel de pompă este și modelul pentru ape semiuzate Wasserkonig WTP250. Este dotată cu plutitor de siguranță, cu rolul de a scoate pompa din funcțiune în cazul în care nivelul apei scade sub un anumit nivel. De asemenea, pompa este ușor de manevrat și de transportat datorită dimensiunilor și a greutății reduse (4 kg).

Pentru că aceste pompe submersibile conțin atât elemente mecanice cât și elemente electrice, prezintă și unele riscuri și dezavantaje. Unul dintre dezavantaje este posibilitatea apariției straturilor corozive pe suprafața pompei sau la îmbinături, din cauza apei. Acest lucru poate să ducă la slăbirea etanșeității, intrarea apei în interiorul pompei, la motor și cauzarea unor defecte substanțiale. De asemenea, pentru că aceste pompe sunt instalate sub apă și în locuri destul de strâmte, accesul în vederea efectuării de operații de mentenanță sau de reparații este destul de dificil.

Forma cilindrică a pompelor permite o montare destul de ușoară, iar materialul predominant din care sunt realizate carcasa și diferite subansamble, respectiv inoxul, asigură o exploatare de lungă durată. Motorul este de obicei situat în partea de jos, permițând astfel absorbția apei să se realizeze în zona superioară a pompei submersibile. Pompa prezentată mai sus conține un motor asincron cu doi poli în baie de ulei, protecție termică auto-resetabilă și condensator de pornire încorporat. Carcasa motorului este realizată din tehnopolimeri.

La achiziționarea unei astfel de pompe este indicat să vă consultați cu un specialist, mai ales dacă faceți achiziția pentru uz casnic. Unele calcule sunt necesare înainte de a realiza această investiție și de asemenea, este necesară identificarea exactă a modelului care să acopere nevoile dumneavoastră.