Motocositoarea și beneficiile sale

Motocositoarea si beneficiile sale

Nu cu mult timp înainte, iarba și buruienile se tăiau cu coasa, acea unealtă din popor a cărei mânuire necesita un efort considerabil. Cu toate acestea, oamenii acelor vremuri se mândreau cu dexteritatea lor în mânuirea coasei. Acum, favorizați de marea industrializare și avansul tehnologic, ne găsim puși în fața unor instrumente a căror utilitate ne reduc la minim timpii de lucru și mai ales ne scapă de o doză de efort, benefică de altfel. Motocositoarea este una dintre aceste unelte și vine în ajutorul oricărei persoane care are o curte, un gazon, sau care dorește să își deschidă o afacere în acest sens.

 

Utilizarea unei motocositoare are mai multe plusuri decât minusuri, ceea ce ar trebui să convingă pe oricine să o folosească atunci când este necesar. Cel mai important aspect pozitiv este timpul redus în care se poate executa o lucrare. Cu o nouă referire la tehnologiile de astăzi, timpul a devenit de mult cel mai important activ al vieții oricărei persoane. Un alt aspect pozitiv este și costul de înreținere redus și ușurința cu care este folosită.

 

Cele mai căutate aparate sunt motocoasele de umăr, mașina de cosit cu motor și motocositoarea cu masă. Fiecare dintre acestea funcționează cu motor și pe combustibil, în general benzină fără plumb. Primele două variante pot fi transportate ușor și acoperă zonele înguste, cu precădere spațiile verzi din oraș sau zonele verzi în care există multe obstacole. Motocositoarea cu masă se utilizează cu precădere în zonele întinse, late și fără obstacole. Aceasta din urmă acoperă o lățime a masei de cosit între 820 și 1000 mm, ceea ce reprezintă o cantitate importantă de iarbă.

 

Munca în grădină este în general istovitoare, iar cei care o practică zilnic au nevoie de sisteme inteligente care să îi asiste pentru a obține rezultate semnificativ îmbunătățite. În acest sens utilizarea aparatelor de acest gen, a sistemelor de irigații, a generatoarelor electrice transformă munca într-o relaxare uneori. Păstrarea tradițiilor se face doar în cazurile în care peisajul rural riscă să fie transformat într-un mediu semi-urban și industrializat. Câteodată se impune păstrarea identității ruralului în cultura socială a țării. Plus valoarea adusă de utilizarea unei motocositoare este necesară acolo unde situațiile impun și anume, în fermele de subzistență, în cazul însămânțării terenului cu un gazon de calitate sau în cazul în care se dorește prezentarea unei grădini cu aspect îngrijit.

 

În mediul urban, utilizarea unei motocoase de umăr este indicată mai ales în zonele din apropierea șoselelor sau a trotuarelor, zone în care sunt necesare abordări estetice. Nu uitați să utilizați echipamente de protecție, inclusiv mănuși și ochelari.