JavaScript seems to be disabled in your browser. You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.
Produsul saptamanii
Contul meu
Suntem prezenti pe
Oferte personalizate
NET7 Blog
Aceste elemente pot să afecteze sănătatea unei persoane, mai ales dacă faceți inhalații pe durate mai lungi de timp. Deși gazele cum sunt dioxidul de carbon sau argonul nu sunt toxice, atunci când sunt inhalate în cantități mari pot să devină toxice. Monoxidul de carbon și oxizii de azot sunt în schimb elemente gazoase care pot provoca intoxicații grave chiar și inhalate în cantități mici. Aparatele de sudură și electrozii în special produc aceste elemente gazoase. Vă veți da seama că ați fost expuși la astfel de intoxicații atunci când întâlniți unele dintre următoarele simptome: iritații ale ochilor, a nasului și a întregului sistem respirator, uneori chiar și a pielii. Tusea, durere în piept, senzațiile de rău și de oboseală sunt alte indicii că ați suferit o intoxicație și că ar trebui să faceți o vizită la doctor.
Fie că sunteți angajat într-o companie de profil, sau că lucrați de acasă, trebuie să vă luați măsuri de protecție împotriva gazelor, a vaporilor și a fmului produs de aparatul de sudură și de electrozi. Una dintre cele mai simple măsuri de protecție este masca medicinală, nazală.
Riscul venit din partea luminii puternice care conține unde ultraviolete poate să ducă la daune destul de grave ale globului ocular. Pentru a evita astfel de întâmplări neplăcute în timpul utilizării aparatului de sudură, este indicat să utilizați masca de protecție specială. Aceasta este dotată cu un ecran de protecție de culoare închisă, care stopează efectul undelor ultraviolete. Ecranele de protecție cu autoreglare a contrastului de culoare pentru a proteja eficace la diferite intensități ale aparatului sunt cele mai indicate în minimizarea riscului produs de flamă.
Pe lângă aceste două riscuri majore, se mai întâlnesc în timpul sudurii riscul de a sări scântei pe piele, riscul de a se arde pielea de la temperatura ridicată sau de la arcul produs de electrod la contactul cu metalul. Un alt risc major este riscul de electrocutare. Pentru a elimina acest risc, este indicat să utilizați echipament adecvat, respectiv mănuși de protecție și cizme. O atenție mare trebuie să o alocați cazului în care o altă persoană utilizează aparatul de sudură în apropierea dumneavoastră. Dacă de exemplu sunteți în interiorul unei încăperi a căror pereți au proprietăți de reflexie, există posibilitatea de a vă arde pielea din cauza undelor ultraviolete care se reflectă de la aparatul de sudură al coechipierului dumneavoastră.
Acest site folosește cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe