JavaScript seems to be disabled in your browser. You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.
Produsul saptamanii
Contul meu
Suntem prezenti pe
Oferte personalizate
NET7 Blog
Aparat sudura MIG-MAG TELWIN Telmig 130 Turbo
Fiecare dintre noi putem să punem mâna pe un aparat de sudură, să îl conectăm la o priză de curent, să îi punem un electrod și să începem să sudăm. În acest sens, nu sunt neaparat necesare cunoștințe avansate în domeniu, dar sunt necesare și indispensabile măsurile de protecție adecvate (ochelari de protecție, mănuși de protecție). Elementele principale utilizate în sudură sunt aparatul conectat la o sursă de tensiune, electrodul și obiectul care urmează să fie sudat și care este în mod obligatoriu legat la masă. Posibilitatea de reglare a intensității curentului este cea care stabilește puterea de sudare a electrodului. Pentru persoanele care dețin cunoștințe mai complexe de sudură, procedeul MIG-MAG vine să îmbunătățească semnificativ mediul de sudură și să ridice calitatea acesteia.
Metal Inert Gas sau Metal Active Gas sunt denumirile complete ale celor două acronime și au rolul de a introduce un gaz protector în mediul de sudură. Acest lucru înseamnă că în jurul procesului de sudare se va realiza un gol de aer, ceea ce nu va permite oxidarea metalului. Cele două tipuri de gazuri sunt folosite în funcție de metalele care urmează să fie sudate, reacțiile provocate de fiecare metal fiind în general diferite. Astfel, pentru metale sau aliaje din Cupru sau Aluminiu este necesară utilizarea unor gaze inerte ca și Heliul. Oțelul în schimb are nevoie de un gaz activ.
Când decideți să utilizați metoda de sudură MIG-MAG, trebuie să cunoașteți avantajele pe care această metodă le are. Principalul aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este cel financiar. Această metodă este mult mai atractivă din punct de vedere financiar, pentru că sudarea se derulează la o viteză mai mare, consumul de material este mai mic și rata de pătrundere în metal este mai mare. De asemenea, acest tip de sudură vă oferă posibilitatea de a-l automatiza într-un mod simplu, și implicit de a suda în poziții extrem de dificile. Este de asemenea important de știut și de ținut cont de necesitatea echipamentelor de protecție.
Studii efectuate în perioada 1975-1992 au arătat o afinitate clară către sudarea MIG-MAG, utilizând sârma plină, dar și sârma tubulară, într-o pondere mai mică. Astfel, atât în UE, cât și în SUA și Japonia, utilizarea acestui tip de sudură a crescut într-un ritm susținut. În tot acest timp, sudarea manuală cu electrod învelit a cunoscut o scădere dramatică în toate regiunile prezentate mai sus, în timp ce sudarea sub strat de flux nu a cunoscut modificări substanțiale.
PREZENTARE TEHNICA GENERALA
Acest site folosește cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe